Att gå på regelbundna besök hos tandläkaren bidrar till att tandbesvär och eventuella sjukdomar upptäcks snabbt och kan behandlas. Tänderna är viktiga och därför är det bra att inte bara sköta din tandhälsa utan också gå till tandläkaren.

Om du är osäker på vilken tandläkare du ska gå till så kan du kolla här, Här är din tandläkare i Göteborg eller leta via exempelvis 1177. Det finns många olika kliniker att välja mellan, både statliga och privata. Det är, precis som vanliga läkare, skönt att kunna gå till samma tandläkare som känner dig och som du känner igen. Inte minst om du har tandläkarskräck.

Det är också just tandläkarskräcken som gör att många inte går till tandläkaren när de har ont i tänderna. Många ska vara rädda för att behandlingen gör ondare än själva problemet. Det är därför viktigt att vi pratar med varandra om vi är rädda. Att ha någon som följer med, om så bara till väntrummet, kan vara mycket lugnande för dig om du är orolig över tandläkarbesöket. Du kan också ringa till din tandläkarklinik och rådfråga. Har du frågor om hur behandling kan gå till kan du också fråga kliniken. Du får oftast bedövning när du ska göra ett större ingrepp på tänderna så du kommer inte känna någonting.

Det är så att om du undviker att gå till din tandläkare vid besvär så kan problemet bli större. Har du ett hål som måste lagas kommer det göra större skada i längden då det blir större och kan bli djupare in till roten. Inte för att vi vill skrämma dig, men så att man förstår att det går inte att fixa problemet med endast egen tandskötsel. Tandvården utvecklas också hela tiden med bättre metoder och tekniker.

Ingen vill gå runt med tandvärk, det är jobbigt och påverkar dig. Se till att besöka tandläkaren regelbunden så att du slipper problem med dina tänder.