Det är väldigt viktigt att man tar väl hand om de tänderna som man har. Man får ju nämligen inte en ny uppsättning efter att man har tappat mjölktänderna. Och de tänderna som man får när man är barn ska man ha för resten av livet. Därför kommer du här kunna läsa om några tips som är bra att tänka på mellan dina undersökningar. En vanlig människa behöver endast gå och kolla sina tänder en gång om året. Har man väldigt bra tänder så räcker det med att man går kanske med ett och ett halvt års mellanrum. Men det är såklart bra om man går på besök regelbundet och då får man oftast rengöring med på köpet.

Tandtråd ska användas morgon och kväll

Även om det kan kännas tidskrävande och onödigt så är det väldigt viktigt att man använder tandtråd. Det ska man göra både morgon och kväll om man är riktigt duktig. Kom ihåg att vara försiktig med tandköttet bara, det ska ju inte börja blöda när du gör detta.

Använd ett munskölj som är bra

Varje morgon och kväll är det bra om du sköljer tänderna med ett munskölj som både ger frisk andedräkt och som dödar bakterier. Det är ju på grund av bakterier som dålig andedräkt uppstår. Försök att göra det här till en vana så att dina tänder håller sig friska längre.

Tugga tuggummi

Det är bra att tugga tuggummi under dagen. Välj sådana sorter som är bra för tänderna och gärna som tandläkare rekommenderar.

Undvik sötsaker

Även om man kan känna att energinivån är lite låg ibland så är det viktigt att man inte går och småäter sötsaker då. Ta ett äpple eller någon annan frukt, men försök att inte gå runt och småäta. Det här sätter nämligen igång en syraattack mot dina tänder.