Många lockas av erbjudanden kring tandvård utomlands. En vanlig behandling där korta väntetider och billiga priser lockar är tandimplantat. Även om det kan verka väldigt bra är det viktigt att tänka på att det finns många faktorer som kan påverka den slutgiltiga kostnaden för ett ingrepp utomlands. Om du blir felbehandlad så måste en anmälan göras i det land du fick tandvården i och i många länder utanför Norden är försäkringsskyddet sämre än här eller till och med obefintligt.

Infektionsrisken kan också vara större utomlands beroende på vart du valt att genomgå din behandling. Även patientskyddet ser olika ut i olika länder. Om du ska genom gå en omfattande behandling som exempelvis tandimplantat så krävs flera besök.

Vid första besöket opereras implantaten in och under de kommande månaderna har du en temporär ersättning, till dess att implantaten läkt och du kan avsluta behandlingen. Om dessa går sönder eller inte sitter som den ska krävs reparationer eller korrigeringar. Det kan bli dyrt med extra resor eller akut tandvård i Sverige.