Det finns en hel del man kan göra för att förbättra skötseln av sina tänder. Dagligen utsätts de för mycket och bara genom att undvika att dricka kolsyrad dryck gör du mycket för dina tänder. Men de finns såklart ännu bättre knep som vi ska ge dig.

Rätt tandborste

Det är viktigt att använda sig av en tandborste som funkar för dig och dina tänder. Den ska nå överallt. Du kanske vill ha en hård eller mjukare tandborste. En eltandborste brukar rekommenderas då den når mycket bättre än en vanlig tandborste.

Munskölj

Det finns likt många andra tandvårdsprodukter, mängder med olika typer av munskölj. Det är viktigt att du noga kollar igenom vad som finns i den munskölj du tänkt använda eftersom vissa tandläkare nu börjar varna:https://www.aftonbladet.se/halsa/a/p6MBAX/tandlakare-varnar-anvand-inte-munskolj-varje-dag för att använda munskölj varje dag. Men välj ett munskölj med fluor, det ger ett bra komplement till tandborstningen men om du är orolig för vad tandläkarna nu hävdar så använd den inte dagligen.

Tandkräm

Tro det eller ej men det är skillnad på de olika tandkrämerna som går att köpa. Det kanske är svårt att veta exakt vilken som passar just dina tänder, ifall du har plack, tandsten eller missfärgningar.

Du kan alltid rådfråga med din tandläkare eller på apoteket om du är osäker på vilken som passar dina tandproblem bäst.

Tänk också på att använda produkter som innehåller fluor då det stärker dina tänder. Du kan köpa tandkräm med fluor i eller munskölj. Det är också viktigt att du använder tandtråd efter borstningen, oavsett om du har en vanlig tandborste eller en eltandborste. Det fastnar faktiskt mer än vi tror som inte går bort genom enbart tandborstning.

Som komplement till att förbättra din tandskötsel ska du givetvis besöka tandläkaren regelbundet så att du snabbt får veta om det är något problem du själv kan förebygga.